דף הבית מתכונים  / מתכונים לשבועות / מתכון פאי גבינת קשיו תותים
10 מתכונים

מתכון פאי גבינת קשיו תותים
12-07-2017

מבצע קיץ

באדיבות השף ניר לוי

%d7%9b%d7%a4%d7%aa%d7%95%d7%a8

עוגת "גבינה" טבעונית לחלוטין ומאוד קלה להכנה. אחרי שתטעמו אותה תגידו: "מי בכלל צריך גבינה?". מילוי העוגה מומתק באמצעות מיץ אגבה, שהוא ממתיק טבעי, וכמובן תמרי מג'הול מתקתקים.

המצרכים לתחתית הפאי

(תבנית פאי בקוטר 18 ס"מ)

1 כוס פתיתי קוקוס לא ממותקים

1 כוס אגוזי מלך

1/4 כפית אבקת קינמון

קורט מלח

4 תמרים מהג'ול

1 כף שמן קוקוס

אופן ההכנה

מערבבים הכל במעבד מזון עד לקבלת עיסה אחידה. מניחים את התערובת בתבנית, מהדקים ומניחים בצד.

המצרכים למילוי הגבינה

2 כוסות קשיו מושרים

1/3 כוס מיץ לימון

2/3 כוס אגבה

3/4 כוס מים

1 כף לציטין סויה (לא חובה)

1 כף תמצית וניל

1/2 כפית מלח

3/4 כוס חמאת קקאו מומסת / שמן קוקוס מומס או שילוב של שניהם

סלסלת תותים טריים חתוכים לחצי או איך שאוהבים.

אופן ההכנה

בבלנדר (רצוי VITAMIX) מערבבים את כל המרכיבים מלבד החמאת קקאו‪/שמן קוקוס והתותים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב. כשהתערובת אחידה, שופכים אותה מעל התחתית ומקפיאים למשך שלוש שעות לפחות.

כעבור שלוש שעות מוציאים מהמקפיא, מקשטים את העוגה בתותים הטריים ומגישים.

ניתן לשמור את העוגה במקרר שבוע שלם.

 

תגובות

למעלה