דף הבית מתכונים  / מתכונים לשבועות / מתכון ללבבות שוקולד RAW ואגוזים
10 מתכונים

מתכון ללבבות שוקולד RAW ואגוזים
12-07-2017

לבבות שוקולד

מבצע קיץ

באדיבות השף ניר לוי

%d7%9b%d7%a4%d7%aa%d7%95%d7%a8

שבבי קקאו שהופכים ללבבות חומים, מתוקים ונמסים בפה – קינוח טעים לאחר הארוחה או עוגיה לקפה. ואם תוסיפו לשוקולד סופרפוד כמו אבקת מאקה עוצמתית או אבקת לוקומה שמכילה מספר חומרי תזונה, הלבבות יהיו טעימות לא רק ללשון אלא לגוף כולו.

מצרכים

1 כוס שבבי קקאו

2/3 כוס שקדים ואגוזים: אגוזי מלך/שקדים/אגוזי לוז - קצוצים דק בסכין.

1/2 כוס אבקת קקאו

קורט מלח ים אטלנטי דק

2/3 כוס חמאת קקאו מומסת/שמן קוקוס מומס או שילוב של שניהם

3 כפות ממתיק טבעי: סילאן/דבש/סירופ מייפל/אגבה

1 כף תמצית וניל אמיתי

2 כפות חמאת שקדים

אופציות לתוספות סופרפוד לשוקולד

1 כף אבקת מאקה/לוקומה

1/4 כוס שבבי קקאו

1/3 כוס ‪תותי גוג'י

 אופן ההכנה

טוחנים במטחנת תבלינים או בבלנדר (רצוי VITAMIX) את שבבי הקקאו ומניחים בקערה.

מוסיפים לקערה את אבקת הקקאו, האגוזים הקצוצים והמלח.

ממיסים בקערה נפרדת (בין מרי) את חמאת הקקאו/שמן קוקוס. מוסיפים לחמאה המומסת את שאר המרכיבים הנוזליים: ממתיק, תמצית וניל וחמאת שקדים ומערבבים היטב.

מערבבים את כל המרכבים היבשים והרטובים יחד.

בשלב זה ניתן להוסיף תוספות סופרפוד שאוהבים. מערבבים את כל המרכיבים ויוצקים מיד לתבנית סיליקון בצורת לבבות או כל צורה אחרת.

מניחים במקפיא כרבע שעה והשוקולד מוכן!

תגובות

למעלה