דף הבית כללי
Dec
22

למה כל אחד צריך לשלב מאקה בתפריט היומי שלו
22-12-2016

כללי / 0תגובות

שורש המאקה המכונה גם ג‪’ינסינג פרואני גדל במקור בהרי האנדים שבפרו בגובה של כ 3500-4000 מטר גובה. המאקה הוא אחד הסופרפוד העוצמתיים ביותר. להבדיל מקפה המעורר אנרגיה מצד אחד אבל מצד שני מעלה מתח בגוף, המאקה נותן בוסט של אנרגיה ויחד עם זאת מאזן ומרגיע. שורש המאקה עשיר בחלבון, ויטמינים ומינרלים במיוחד בשל היותו מקור טבעוני מספר אחד לויטמין בי 12.

סגולות המאקה מדרגות אותו כאחד משלושת הסופרפוד העוצמתיים ביותר:

  • מחזק את הגוף
  • טוען באנרגיה
  • מגביר און מיני ופוריות
  • מחזק מערכת חיסונית
  • מאזן הורמנאלי: במיוחד גלי חום של נשים בגיל המעבר
  • תורם להפחתת מתחים בגוף.
  • תורם גם לשיקום הגוף אחרי אימון גופני מאומץ
  • בונה רקמת שריר
  • תורם להאטה בתהליך ההזדקנות
  • מאזן חומציות
  • שומר על בריאות העור, השיער, הציפורניים והשיניים

למאקה טעם אגוזי, הולך מעולה עם בננות, קקאו, קוקוס, שקדים, יוגורט, פירות יער ופירות בכלל. כפית אבקת מאקה בשייקים מוסיפה טעם קרמלי נהדר. החורף הוא זמן מצויין לצרוך מאקה כדי לחזק ולחמם מעט את הגוף.

למתכונים טעימים עם שורש מאקה שתוכלו להכין בבית בקלות לחצו כאן

למעלה